onsdag 23. desember 2009

En julefortelling

På denne tiden av året inviterer min gode venn KA meg og Dure på julemiddag. Vi besøker en hyggelig og liten lokal restaurant som spesialiserer seg på julemat. Der pleier vi å spise en juletallerken med pinnekjøtt, ribbe, medisterkake og julepølse. Det er godt, men porsjonene er ikke så altfor store. Dure pleier å si at han blir 80% mett, noe han synes er OK, men han kunne gjerne tenkt seg litt mer.

Da vi ble servert sist gang var noe annerledes. Jeg klarte ikke sette fingeren på det med en gang, men etter en liten stund roper Dure forskrekket: DET ER KUN PINNEKJØTT OG RIBBE HER!
Jeg stirret sjokkert ned på tallerkenen og konstaterte at han hadde rett. Der lå det ribbe, pinnekjøtt og særdeles mye tilbehør bestående av potet og et fargerikt utvalg kål. Ingen medisterkake og ingen julepølse. Skandale. En juletallerken skal være en sittende buffet av alle julens retter. Kombinert med en fiskeforrett utgjør den en kompletterende og smaksutfyllende kombinasjon ispedd en palett av tradisjoner.

Dette fikk selvfølgelig Dure til å tenne på alle pluggene. Kmick er kjent som et land med et stort utvalg julemat, og Dure var ikke fornøyd med å bli avspist med to typer hovedrett. Engasjert begynte han å fortelle om den gangen medisterkaken ved en feil ble utelatt fra en viktig produksjon. Det hele kulminerte med at rasende medisterkyr gikk til streik og gjorde opprør i gatene. Siden dette er alle som serverer julemat i Kmick lovpålagte å tilby et svært bredt spektrum av retter.

Noe som ikke hjalp oss. Etter å ha fortalt oss historien kalte han bort hovmesteren, men det gjorde oss bare enda mer sjokkerte. Den svære øst-europeiske bamsen var byttet ut med en tynn nordmann. Holder man ikke på tradisjonene i dette landet? Dure langet ut om medisterkyrne enda en gang, og sa dessuten til hovmesteren at han måtte legge på seg litt, men merkelig nok var det ingenting hovmesteren kunne gjøre for å løse problemet med de manglende medisterkakene, julepølsene og kiloene.

Men, aldri så galt at det ikke er godt for noe. De hadde lesset på så mye av tilbehøret at Dure etterpå rapporterte at han var over 90% mett. Akkurat passe med andre ord.

God jul!

Ingen kommentarer: